Άμεση λειτουργία του «Βαμβακάρειου Ιδρύματος» ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΡΩΓΗΣ κ. Γκασούκας, μιλώντας στο Mega

Άμεση λειτουργία του «Βαμβακάρειου Ιδρύματος» ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΡΩΓΗΣ κ. Γκασούκας, μιλώντας στο Mega

Θύμα της  γραφειοκρατίας και της κρατικής κωλυσιεργίας έχει πέσει το «Βαμβακάρειο Ίδρυμα», ο ξενώνας που δημιουργήθηκε στον δήμο Αχαρνών για τα άπορα, ορφανά και απροστάτευτα άτομα με ειδικές ικανότητες , ο οποίος αν κι έχει παραδοθεί από το 2013 στον Δήμο παραμένει-ακόμα-κλειστός.

Την κρατική ολιγωρία καυτηρίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΑΡΩΓΗΣ,Νίκος Γκασούκας, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», λέγοντας ότι, αυτή ευθύνεται αποκλειστικά που ο ξενώνας παραμένει κλειστός και δεν χρησιμοποιείται για τα παιδιά.

«Ο λόγος που δεν έχει λειτουργήσει το «Βαμβακάρειο Ίδρυμα» είναι ότι δεν έχει υπογραφεί,εδώ και δύο χρόνια, το Προεδρικό Διάταγμα για την τροποποίηση της συστατικής πράξης, ενώ από τον Ιανουάριο του 2014 βρίσκεται στο υπουργείο εσωτερικών. Χωρίς την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την έκδοση του ΦΕΚ , το Ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει»ανέφερε ο κ.Γκασούκας ο οποίος ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει ο ξενώνας.

Όπως επισήμανε, ο πρόεδρος του ΚΑΜΕΑ Αρωγή, η τροποποίηση είναι απαραίτητη για δύο βασικούς λόγους:

1. Για να μπορεί να χρηματοδοτήσει ο δήμος με επιπλέον χρήματα τη λειτουργία του «Βαμβακάρειου Ιδρύματος» και ν΄αυξήσει τη χρηματοδότηση από τις 90.000ευρώ στις 500.000 ευρώ και

2. Για να μπορέσει να ενταχθεί το Ίδρυμα σε Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που θα του εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του.

Το λογικό αίτημα που τέθηκε από τον κ.Γκασούκα να κινηθεί ο γραφειοκρατικός μηχανισμός, εντός των υπουργείων, ώστε να υπογραφεί σύντομα το Π.Δ και να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ίδρυμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υφυπουργού εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος είπε ότι το υπουργείο θα πιέσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.


Η κοινότητά μας στο Facebook

Πρόσφατα video

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της έκοψε η ΑΡΩΓΗ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της ΑΡΩΓΗΣ (video)

Αγιασμός και Έναρξη σχολικής χρονιάς 2016-2017

Αφιέρωμα της εκπομπής ONLINE του ΣΚΑΙ στο Βαμβακάρειο Ίδρυμα

Καλοκαιρινή Γιορτή 2016!

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην "ΑΡΩΓΗ" 2015

Διαφημιστικό σποτ για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην "ΑΡΩΓΗ"

Αδελφοποίηση της "ΑΡΩΓΗΣ" με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θρακ/νων

Διαύγεια