Θεραπευτικά άλογα στο κέντρο ΑμΕΑ “ΑΡΩΓΗ”

Θεραπευτικά άλογα στο κέντρο ΑμΕΑ “ΑΡΩΓΗ”

Η παρουσία των θεραπευτικών αλόγων του “Gentle Carousel” έφερε χαρούμενα πρόσωπα και ενθουσιασμό στα παιδιά του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Αχαρνών “ΑΡΩΓΗ”….

Τα δύο εκπαιδευμένα θεραπευτικά μικροσκοπικά αλογάκια του “Gentle Carousel” (από τα έξι που βρίσκονται στην Ελλάδα), σκόρπισαν χαρά στα παιδιά του Κέντρου, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να τα χαϊδέψουν και να τα πάνε βόλτα μαζί τους.

Τα μικροσκοπικά αλογάκια είναι εκπαιδευμένα από ειδικούς ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευτικούς και βοηθούν όσους έχουν χάσει την ελπίδα και έχουν κουραστεί από την προσπάθεια, να βρουν κουράγιο να συνεχίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Τα εκπαιδευμένα θεραπευτικά αλογάκια, επισκέπτονται καθημερινά ασθενείς – παιδιά και ενήλικες – σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ιδρύματα για την προστασία παιδιών με τραυματικές εμπειρίες, κέντρα αποθεραπείας θυμάτων από ατυχήματα ή ατόμων με κινητικά προβλήματα, ασθενείς υπό θεραπεία καρκίνου κ.ά.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου ΑμΕΑ “ΑΡΩΓΗ” διαπίστωσε ότι τα παιδιά του Κέντρου από τη πρώτη τους επαφή με τα μικροσκοπικά αλογάκια ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη και άμεση επικοινωνία και τα έκανε να αισθανθούν
γαλήνια.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου ΑμΕΑ του Δήμου Αχαρνών “ΑΡΩΓΗ” κ. Νίκος Γκασούκας ευχαρίστησε θερμά την υπεύθυνη του “Gentle Carousel” στη χώρα μας κ. Μίνα Καραγιάννη που πρόσφερε αφιλοκερδώς αυτή τη μοναδική εμπειρία στα παιδιά της ΑΡΩΓΗΣ και δεσμεύτηκε πως σύντομα όλα τα παιδιά της ΑΡΩΓΗΣ θα επισκεφτούν το “Magic Garden” στην Ραφήνα όπου φιλοξενούνται τα μικροσκοπικά άλογα.

05 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA 01

Η κοινότητά μας στο Facebook

Πρόσφατα video

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της έκοψε η ΑΡΩΓΗ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της ΑΡΩΓΗΣ (video)

Αγιασμός και Έναρξη σχολικής χρονιάς 2016-2017

Αφιέρωμα της εκπομπής ONLINE του ΣΚΑΙ στο Βαμβακάρειο Ίδρυμα

Καλοκαιρινή Γιορτή 2016!

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην "ΑΡΩΓΗ" 2015

Διαφημιστικό σποτ για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην "ΑΡΩΓΗ"

Αδελφοποίηση της "ΑΡΩΓΗΣ" με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θρακ/νων

Διαύγεια